כל מי שהתעסק פעם עם לחמי מחמצת יודע כי לא משנה כמה תכנון, הקפדה והשקעה ייכנסו בהכנת הלחם, אין לדעת איך הלחם ייצא. רק ברגע היציאה מהתנור נדע האם הוא תפח או צנח.
בדומה לאותו לחם מסתורי, כך גם אנחנו לא נדע ממה אנו עשויים עד הרגע שבו נכנס לתנור – הרגע שבוא הלחץ מתחיל לפעול.
לוחות זמנים, ציפיות ודרישות ממנהלים, עמיתים ולקוחות משמשים ככור היתוך המעמיד אותנו בדיוק באותו מבחן בו הלחם עומד – האם נצמח או נצנח.
אין דרך טובה יותר להעמיד את עצמנו במבחן מאשר להיכנס לתנור ולראות מה קורה. למזלנו, בניגוד ללחם, גם אם נצנח יש לנו את האפשרות לצאת, להיערך מחדש ולהיכנס לניסיון נוסף.