תיבול אגרסיבי

כשאני מבשל מאכל חדש אני נוטה להקצין בטעמים. אני מתבל באגרסיביות בידיעה שייתכן והמנה תצא לא מוצלחת. המטרה שלי היא ללמוד איפה הגזמתי ובפעם הבאה לאזן.

תהליך מציאת האיזון יהיה ארוך יותר ואיטי יותר אם אתחיל בתיבול עדין ומשם כל פעם אגביר. למעשה, ייתכן ובדרך זו לעולם לא אגיע לטעמים הנכונים מפני שאתפשר על טעם מסוים עוד לפני שהגעתי לאיזון הנכון.

אני מרגיש שהדבר נכון במקרים רבים בהם יש למצוא איזון בין שני כוחות מתנגדים. דוגמאות לכך הן משאים ומתנים על שכר, תנאי העסקה ועסקאות רכש.

התחלה בנקודה קיצונית ומותחת גבולות מאפשרת מציאת איזון ממנו נצא מרוצים. קל הרבה יותר להחסיר – ״להתפשר״ מאשר להוסיף.

מה אתם רוצים ללמוד לבשל?

%d בלוגרים אהבו את זה: